Pieczona pierś z indyka w glazurze miodowo musztardowej

Składniki:
  • 1 pierś indyka (ok 1kg)
  • składniki na marynatę:
  • 2 łyżki miodu NID D'ABEILLE
  • 1 łyżka octu winnego RUSTICA
  • 2 łyżki musztardy Dijon RUSTICA
  • 1/2 łyżeczki soli
  • sok z połowy cytryny
Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  1. W garnuszku podgrzać razem miód, ocet, musztardę, sól i sok z cytryny, do połączenia się składników. Pierś z indyka przełożyć do woreczka do pieczenia i wlać marynatę. Zostawić na noc w lodówce.
  2. Następnego dnia piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pierwsze 30 minut piec mięso w worku do pieczenia, po tym czasie przeciąć worek i piec 20 minut, polewając mięso co jakiś czas powstałym w pieczeniu sosem.
  3. Po upieczeniu odstawić mięso na 5 minut do odpoczęcia, po tym czasie kroić w plastry.
Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek